Een nieuwe start met duurzame mode

Een nieuwe weg voor Lilly-Kate: Tijdloze duurzaamheid

Vandaag deel ik groot nieuws over Lilly-Kate. Na bijna twee jaar van leren en groeien, ben ik klaar om een nieuwe richting in te slaan. In deze blog vertel ik je het verhaal met het waarom en hoe ik deze beslissing heb genomen.

Mijn ervaringen van het eerste jaar

Om jullie meer context te geven met waarom ik deze beslissing genomen heb, blik ik graag terug op het afgelopen jaar. De eerste anderhalf jaar waren leuk, overweldigend en leerzaam. Ik ontdekte waar mijn sterktes lagen en waar ik nog veel te leren had. Volhouden is een eigenschap die ik zeker in me heb, iets waar ik trots op ben. Vele moeilijke beslissingen hielden Lilly-Kate Fashion gezond, en lieten me tegelijkertijd nadenken over de toekomst en over hoe ik met Lilly-Kate verder wil.

Waarom is een verandering zo nodig?

Het inkopen van bestaande merken bracht voor mij grote uitdagingen met zich mee, zoals de snelheid en het volume in deze huidige mode-industrie. Het bijhouden van deze merken als kleine ondernemer bleek in de praktijk een stuk lastiger dan verwacht. Ondanks dat deze merken duurzaam zijn dankzij de goede kwaliteit kleding en ik nog steeds volledig achter de merken en de keuze om deze in te kopen sta, voelde ik dat dit niet de manier was waarop ik mijn bijdrage aan de modewereld wilde leveren.
Daarnaast had ik bij de start van Lilly-Kate een visie en het plan om mijn eigen collectie te starten.

Mijn nieuwe visie: Slow Fashion

Nou, eigenlijk is het geen nieuwe visie, het idee was er al vanaf het begin. Helaas ging het opstarten van Lilly-Kate zo snel dat het mij niet lukte om dit idee gelijk mee uit te rollen.

Slow fashion, made to order ofwel fashion on demand zullen vanaf nu mijn focus vormen. Hiermee wil ik tijdloze, duurzame items aanbieden die stijlvol en kwalitatief zijn. Het is tijd om de voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd mooie kleding te bieden.

Hoe ziet deze nieuwe weg eruit?

De nieuwe weg betekent dat ik stop met het inkopen van de huidige merken en me richt op mijn eigen collectie. Een collectie welke zal bestaan uit tijdloze en duurzame fashion items. Items welke pas geproduceerd zullen worden als deze daadwerkelijk besteld zijn door jullie.

Deze nieuwe weg geeft mij de kans om mijn oorspronkelijke concept eindelijk goed uit te werken. Ik hoop hiermee, ook al is het maar een klein beetje, om de overproductie te verminderen en daarmee hoop ik ook de ecologische voetafdruk op de aarde te verkleinen. Een nieuw avontuur waar ik jullie graag in meeneem.
 

Wat betekent dit voor jou?

In de komende tijd blijf ik de huidige collecties aanbieden en komen er nog een paar prachtige items bij. Ook zul je zien dat er leuke kortingen komen op deze collectie.

In de komende periode neem ik de tijd om alles grondig te onderzoeken en uit te werken, zodat ik mijn visie helder en stevig kan realiseren. Dit betekent dat ik zorgvuldig de juiste materialen en productiemethoden kies, partnerschappen aangrijp die mijn waarden delen, en een collectie creëer die zowel stijlvol als duurzaam is. En ik neem jullie hier graag in mee. Ik nodig je dan ook uit om een kijkje te nemen en deel te worden van deze spannende reis naar een duurzamere toekomst met Lilly-Kate.

De weg vooruit is er een vol mogelijkheden en ik kijk ernaar uit om samen met jullie deze reis te maken.  Dank jullie wel voor alle steun tot nu toe. Ik ben enthousiast over de toekomst van Lilly-Kate Fashion en hoop dat jullie met me mee blijven reizen.

Emily
Reacties
e
15 Jul 2024
Emily Berger
Wat leuk, dank je wel!
m
15 Jul 2024
Marjolein van Kuijk
Wat een super mooie en gave stap! Ik hou het graag mee in de gaten wat je gaat doen.
Laat een reactie achter